Wie ben ik?

Ik haalde in 1976 mijn diploma aan de Hogere Textielschool in Tilburg, studierichting Kunststoftechnologie. Had niks met textiel te maken, maar organisatorisch viel die opleiding nu eenmaal onder dat opleidingsinstituut. Inmiddels is het opgegaan in Avans.

Na enkele jaren in het bedrijfsleven als schrijver van productdocumentatie en kwaliteitsinspecteur startte mijn journalistieke carrière in 1981 als redacteur bij Bedrijf en Techniek en bij Aandrijftechniek. Na een switch naar Technische Revue, Bouwrevue, Logistiek Revue en Kantoorrevue volgde in 1992 een carrière als free-lance journalist.

Na daarnaast nog een paar jaar als part-time redacteur te hebben gewerkt voor VMT (Voedingsmiddelentechnologie), volgde in 2002 een terugkeer naar Aandrijftechniek, nu als hoofdredacteur. In 2011 kreeg ik ook Products4Engineers in mijn portefeuille. Sinds 1 januari 2016 ben ik weer actief als freelance auteur. Tevens heb ik mij aangesloten bij The Text Factory, alwaar ik op The Factory Files over technologische ontwikkelingen aan wetenschappelijke instituten bericht.

Mijn opdrachtgevers zijn zowel uitgeverijen als het bedrijfsleven. Behalve artikelen voor vakbladen schrijf en vertaal ik handleidingen, brochures, white papers, verzorg ik technische vertalingen (Engels – Nederlands en Duits – Nederlands, incidenteel omgekeerd) en schrijf ik content voor websites.

Van maart tot en met september 2017 heb ik de website en nieuwsbrief van Aandrijven & Besturen verzorgd. Van september 2017 tot april 2018 was ik waarnemend hoofdredacteur en redacteur van Aandrijftechniek. Ook draag ik met artikelen regelmatig bij aan Recycling Magazine Benelux en Automatie PMA. Tevens heb ik bijgedragen aan PIE Totaal, een leergang van MK Publishing voor het VMBO voor Productie-, Installatie- en Energietechniek (PIE). Vanaf december 2020 heb ik mijn tijd grotendeels gespendeerd aan het schrijven van berichten en artikelen voor Robot Magazine.

Vanaf 1 mei 2021 ben ik officieel met pensioen. Ik schrijf enkel nog voor Robot Magazine en Recycling Magazine Benelux en enkele geselecteerde ondernemingen.

Mijn specialiteiten:

  • Hydrauliek en pneumatiek
  • Mechanische overbrengingen
  • Elektrische aandrijvingen
  • Sensoren
  • Industriële besturingen
  • Industriële automatisering
  • Intralogistiek
  • Robotica