Zuiniger en beter manoeuvreerbaar dankzij hybride aandrijving

Iskes Telstar hybride sleepbootDankzij een hybride aandrijflijn levert de sleepboot Telstar van Iskes Tugs in IJmuiden betere prestatieniveaus en realiseert tegelijkertijd aanzienlijke besparingen op de bedrijfskosten. Het hybride schip is sinds oktober 2016 in bedrijf.

De Telstar is gebouwd door Holland Shipyards volgens het Eddy Tug concept. Dergelijke sleepboten hebben een hybride aandrijflijn om de operationele kosten te minimaliseren en besparingen te realiseren. De aandrijflijn, bestaande uit een elektrische, diesel- of directe dieselelektrische aandrijving, werd gekozen omdat het lage vermogensprofiel geschikt is voor de bedrijfsvereisten van de sleepboot. De Telstar opereert gemiddeld acht tot tien keer per dag om schepen binnen de haven en van en naar het dok te slepen. Het schip werkt altijd binnen de pieren en is niet bedoeld voor zeedienst.

Kleinere motoren, minder slijtage

Op de Telstar bedragen de directe dieselbesparingen 10 %, met het potentieel voor extra besparingen door verdere optimalisatie. De sleepboot heeft al aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd door de draaiuren van de hoofddieselmotoren (twee Mitsubishi dieselmotoren van elk 1450 kW) en de geplande onderhoudsbeurten te verkorten. Service-uitvaltijd voor het vervangen van filters, olie en verbruiksartikelen wordt dienovereenkomstig verminderd, omdat de hoofdmotoren minder vaak draaien en minder slijtage ervaren.

De voortstuwing werkt met behulp van twee identieke azimuth schroeven, elk met een diameter van 2,6 m, die in lijn met de romp zijn gemonteerd. De efficiënte permanente magneetmotor / generatoren zijn volledig geïntegreerd met de boegschroef. Elke azimuth boegschroef wordt bestuurd door een Danfoss Vacon NXP drive.

Hybride voortstuwing

Als het schip puur elektrisch draait, kan het een trekkracht van 27 ton leveren. Als de hoofdmotoren zijn ingeschakeld, stijgt dit vermogen tot 75 ton, geleverd door twee diesel- en twee elektromotoren. Met alleen elektrische voortstuwing vaart het schip met 10 knopen (18,5 km/u), gecombineerd met de hoofddieselmotoren stijgt de maximale snelheid tot 13,5 knopen (25 km/u). Bij elektrisch varen bespaart het schip aanzienlijk op brandstofkosten. Omdat de sleepboot echter vaak plotseling piekvermogen nodig heeft, staan de hoofdmotoren altijd klaar om stroom te leveren.

Hybrid Ship Propulsion, dat het voortstuwingssysteem leverde, koos de Danfoss Vacon drives niet alleen gezien de kwaliteit, maar ook omdat ze voorzien zijn van alle goedkeuringen van maritieme klasse. De regelaars worden niet alleen toegepast voor het voortstuwingssysteem van de Telstar, maar ook voor de lieren en de regeleenheid voor de ventilatie van de machinekamer.

Het volledig artikel vindt u in het februari 2018 nummer van Aandrijftechniek.