Valve World trefpunt voor industriële kleppen

Valve World ExpoValve World Expo is ’s werelds belangrijkste vakbeurs met congres voor producenten, distributeurs en eindgebruikers van industriële kleppen en afsluiters. De editie 2018 vindt van 27 tot en met 29 november plaats in de beurshallen 3, 4 en 5 van het beursterrein in Düsseldorf.

Op Valve World presenteren internationale specialisten uit de segmenten kleppen en afsluiters, componenten voor kleppen en afsluiters, aandrijfmechanismes, compressoren, ingenieursservices, uitgeverijen en hun producten en diensten. Er worden meer dan 700 exposanten uit veertig landen verwacht, waarvan vijftien uit Nederland. Voor de parallel gehouden Valve World Conference worden ongeveer 400 deelnemers verwacht.

De bezoekers komen uit chemie, petrochemie, olie en gas, marine en offshore, voedingsmiddelenindustrie, water- en afvalwatermanagement, automotive, machinebouw, farmacie en medische technologie, gebouwenbeheer en de energiewereld. In 2016 waren de meeste vakbezoekers afkomstig uit Italië, Nederland, Groot-Brittanië, China, Frankrijk, Spanje, Rusland, India, Turkije en Polen.

Expositieprogramma

De organisatie heeft kleine aanpassingen in het expositieprogramma doorgevoerd waardoor bepaalde exposanten afhaakten. Het evenement is nu beter afgestemd op de totale keten, die niet meer om kleppen en afsluiters vraagt maar om complete en ook complexere regelsystemen. Leveranciers van behuizingen, afdichtingen, rubber et cetera zult u daarom niet meer aantreffen. Daar zijn andere evenementen voor. De verbindingen tussen pompen, kleppen en afsluiters (de leidingen) vindt u evenmin op Valve World. Hiervoor kunt u terecht op Tube & Wire, eveneens in Düsseldorf.

Wat u in nu ook niet op de beursvloer vindt zijn aanbieders van conditiebewaking, asset management, Industrial Internet of Things en predictief onderhoud. Deze onderwerpen komen wél aan de orde tijdens de begeleidende conferentie. Afhankelijk van de reacties hierop zal digitalisering (daar gaat het hier over) op de volgende editie (in 2021) op de beursvloer te vinden zijn.

Pump Summit

Gelijktijdig vindt in Düsseldorf ook de Pump Summit plaats, als speciale tentoonstelling in hal 5. Hier worden actuele pomptechnologieën maar ook de nieuwste resultaten uit onderzoek en wetenschap gepresenteerd. Segmenten als waterwinning, afvalwaterbehandeling, gebouwentechnologie, mijnbouw, scheepvaart, papier en pulp, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, farmacie, chemie, olie en gas zijn zonder pompen niet denkbaar. Maar ook de pompmarkt ziet zich voor grote uitdagingen gesteld. Daarom zal de Pump Summit belangrijke thema’s oppakken, zoals energie-efficiëntie, levenscycluskosten, materiaalkeuze, afsluitingstechniek en onderhoud.

(foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)

Het volledige artikel vindt u in de oktober 2018 editie van Automatie PMA.