Opleiden is investeren in de toekomst

investeren in opleidenDe technologische ontwikkeling gaat snel en maakt het de mens steeds gemakkelijker – maar als technicus moet je het wel bijhouden. “Wie techniek studeert, studeert zijn hele leven”, zei mijn leraar werktuigbouwkunde op de (toen nog) HTS tegen zijn studenten. En hij had gelijk.

Van nagenoeg elk product verschijnt elke zoveel jaar een nieuwe versie, aangepast aan de eisen des tijds (of van de wet). Ze voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van emissie van schadelijke stoffen, energieverbruik, bediening, veiligheid en onderhoud. Ook het omgaan met techniek en engineering-hulpmiddelen maakt de nodige ontwikkelingen door.

De mens zal daarin mee moeten gaan. Engineers moeten de nieuwste technieken kunnen toepassen, maar ook de steeds veranderende randvoorwaarden kennen, zoals wet- en regelgeving. Operators en onderhoudstechnici moeten in staat zijn de nieuwste machines te bedienen en te onderhouden.

Dat alles vergt een leven lang traject van opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van technologie en vaardigheden. Er is een breed aanbod van technische opleidingen beschikbaar, op alle niveaus.

Opleiden is investeren

Stilstand is achteruitgang; wie niet de nieuwste technologie toepast, ziet zijn klanten vertrekken. Klanten kopen bovendien niet langer machines bij de beste of goedkoopste aanbieder, maar waar ze de hoogste beschikbaarheid vinden. Dat vereist voor fabrikanten dat ze op afstand machines kunnen bewaken en dat onderhoudstechnici een probleem binnen de kortste keren verhelpen. Verder moeten onderhoudstechnici kunnen omgaan met gestreste productiechefs en operators (met soms een andere achtergrond).

In 2017 volgde ruim 19% van de volwassenen in Nederland een cursus of opleiding. Daarmee ligt ons land ruim boven het gemiddelde binnen de Europese Unie. Scholing en doorgroeimogelijkheden zijn is vaak een belangrijke voorwaarde om een bepaalde baan te accepteren. Het bieden van cursussen en opleidingen kan voor een onderneming een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn. Ontevreden vakbekwame mensen hebben snel een andere baan. Opleiding en training zijn dus geen kostenpost, maar een cruciaal onderdeel van de continuïteit van een onderneming.

Foto: PxHere

De volledige tekst vindt u op de website van Products4Engineers. Daar vindt u ook een blog over encoders.