IO-Link centraal in trainingsopstelling MA-IT

proeffabriek MA-ITOm de eigen engineers en die van klanten op niveau te brengen en te houden, bouwde consultancybureau MA-IT in Deventer in samenwerking met ifm in Harderwijk en B&R Industriële Automatisering in Breda een proeffabriek voor frisdranken.

Alle drie bedrijven waren op zoek naar een real life omgeving die ongestraft een keer ‘plat’ kan voor een workshop, demonstratie of training. MA-IT is B&R Qualified Knowledge Partner in Nederland en had ook al contacten met ifm.

IO-Link

De keuze voor het netwerk viel al snel op IO-Link. De extra functionaliteit die dit digitale netwerk biedt, is met analoge techniek niet te realiseren. Een belangrijk voordeel van IO-Link is dat de sensoren in zeker opzicht zijn losgekoppeld van de procesbesturing. De PLC bepaalt een actie op basis van data uit sensoren.

Maar die kunnen veel meer data verschaffen dan voor de procesbesturing nodig is. Alle data kan bijvoorbeeld parallel naar een cloud worden gestuurd, voorzien van time stamp en ID-nummer van de sensor. Op een hoger niveau is je die data te koppelen aan het certificaat van de sensor, een batchnummer en data van andere sensoren.

Aan de hand daarvan kun is bijvoorbeeld te controleren of de batch binnen de specificaties is geproduceerd of hoe de conditie van sensor en systeem is. Eenmaal geconfigureerd kan een IO-Link sensor zelf vervuiling constateren en aangeven dat zijn meetvlak gereinigd moet worden. Door een aantal taken direct in de sensor te laten uitvoeren, worden het netwerk en de PLC ontlast.

Experience Center

De installatie is in wezen een kleine limonadefabriek, zij het dat er nog geen koolzuur aan wordt toegevoegd. De installatie is mechanisch en elektrisch volledig functioneel; de trainingen en demonstraties hebben vooral betrekking op software en sensoriek. De automatisering is opgebouwd rondom het Aprol DCS van B&R, terwijl het netwerk en alle sensoren zijn geleverd door ifm. Voor de engineering gebruikt MA-IT twee pakketten: LR Device van ifm en AutomationStudio van B&R.

De detailengineering, opbouw, inbedrijfstelling en systeemprogrammering is uitgevoerd door stagiaires en afstudeerders van vier hogescholen. Hierbij is gedurende het traject veelvuldig contact geweest met ifm en B&R om tot de juiste keuzes te komen op hardware- en softwaregebied. De opstelling die nu staat is in principe af. Er moeten alleen nog wat aanpassingen in sensoren en in de besturing plaatsvinden. Het bouwen en invoegen van een installatie voor het inbrengen van koolzuur is ook weer een afstudeerproject.

Copyright © 2014 - 2020. Ontworpen en gebouwd door WE Bronckhorst