Hoogwerker voor de offshore

Lift2Work offshore hoogwerker16-5-18 In het dagelijks straatbeeld en in magazijnen is een hoogwerker een bekend beeld. Op zee zijn ze echter onbekend. Een standaard hoogwerker is niet geschikt voor zeecondities, bovendien moet het werkplateau ook bij deining stabiel worden gehouden. Lift2Work in Rotterdam heeft een hoogwerker voor de offshore ontwikkeld, die meer functionaliteit biedt dan de nu veel gebruikte gangways.

De offshore-hoogwerker of Offshore People Transfer System (OPTS) wordt aan boord van een schip gemonteerd en kan maximaal zes mensen in een bak naar een plaats op een vaste constructie tillen, bijvoorbeeld een windturbine of een boor- of winningsplatform. Behalve mensen kan het systeem als een kraan materialen en gereedschappen naar boven (of beneden) brengen.

De Lift2Work werkt niet alleen omhoog, maar ook omlaag. De mast met het platform kan omlaag worden gericht om drenkelingen uit het water te halen. Dit is een belangrijk onderscheidend punt ten opzichte van bestaande gangways en andere reddingsmethoden.

Hoogwerker met deiningscompensatie

De OPTS wordt aangedreven door twee elektromotoren van 76 kW, waarvan er eentje bij gebruik constant draait. Er is alleen een elektra-aansluiting nodig. De voeding kan direct van het boordnet komen of via een apart opgestelde generator. Besturing en hydraulisch aggregaat zijn geïntegreerd in een 40′ zeecontainer (Flatrack), zodat ze goed beschermd zijn tegen offshore-omstandigheden en het systeem snel is te vervoeren.

De deiningscompensatie treedt in werking op het moment dat het platform voldoende vrijboord heeft ten opzichte van het dek. In de praktijk kan de OPTS veilig worden gebruikt bij een golfslag tot 2,5 m à 3 m. Technisch kan de hoogwerker meer hebben, maar is het voor de mens niet veilig meer aan dek. Het doel is om het systeem eind mei, begin juni te introduceren.

Hydraulische aandrijving

Bij de ontwikkeling en productie is bewust samengewerkt met Nederlandse partners. Parker Hannifin Nederland heeft de systeemverantwoording op zich genomen en levert per hoogwerker het complete hydraulisch systeem. Alleen de cilinders zijn ondergebracht bij IHC Vremac. Elke cilinder, met uitzondering van de cilinder die het platform draait, is uitgerust met een redundant absoluut meetsysteem van Balluff.

Voor het ontwikkelen, engineeren en bouwen van de besturing (hardware én software) is Elma ingeschakeld. Het geheel wordt bestuurd door een redundant uitgevoerde Simatic S7-400 PLC van Siemens. Op vier plaatsen zijn I/O-stations in de mast aangebracht voor de lokale aansturing van functies. Alle stations zijn opgenomen in een ring, zodat bij uitval van één kabel alle functies kunnen doorgaan.

Het volledig artikel vindt u in het april 2018 nummer van Aandrijftechniek.