Eigen productiebesturing brengt voordelen

productiebesturing aluminium coatingEuramax Coated Products in Roermond heeft in eigen huis op basis van bestaande softwarepakketten een informatiesysteem opgebouwd dat vlot data uitwisselt of volledig is geïntegreerd met andere systemen. Dankzij deze productiebesturing kan het bedrijf kwaliteiten en levertijden garanderen.

Euramax Coated Products koopt rollen aluminium in, geeft ze een voorbehandeling en voorziet ze van een kleur of design. Een belangrijk afzetgebied is de bouw van caravans en motorhomes, met name voor de zij- en dakbeplating. Daarnaast is de bouwsector een belangrijke markt, met name voor gevelbeplating. Maar het gelakte aluminium wordt ook gebruikt voor kantoormeubilair en rolluiken. Nog een toepassing is de binnenzijde van containers voor het transport van levensmiddelen, waarvoor FDA-approved lakken worden gebruikt.

Productiebesturing

Euramax verwerkt uiteenlopende kwaliteiten aluminiumplaat. De schier oneindige mogelijkheden en de aard van het productieproces hebben consequenties voor de manier waarop de productie wordt aangestuurd, bestellingen bij toeleveranciers worden geplaatst en verkopers praten met klanten.

Om het bedrijfsproces beheersbaar en actueel te houden, besloot Euramax enkele jaren geleden dat in één informatiesysteem te zetten. Het bedrijf heeft alles wat het ooit heeft gedaan tot in detail beschreven en gedefinieerd en in dat systeem gezet. Ook is vastgelegd wat de verwachte levensduur van een kleur op de gebruikslocatie is en of de lak ingrediënten bevat die daar niet zijn toegestaan of snel tot verkleuring leiden. Dat vereist dus veel applicatiekennis.

Dynamisch informatiesysteem

De dynamisch productiebesturing is specifiek voor Euramax gebouwd en niet één op één te vertalen naar de maakindustrie. Daar zal men kiezen voor softwareoplossingen, met CAD, CAM, PDM, PLM, CNC en dergelijke. Maar Euramax moet kijken naar materiaalsoort, kleur, voorbehandeling, houdbaarheid van lak, omstel- en reinigingstijden.

De onderneming heeft gekozen voor een eigen informatiesysteem, opgebouwd rond een database die door meerdere afdelingen wordt bijgehouden: verkoop, inkoop, materiaalspecialisten, het laboratorium, enzovoorts. Al die afdelingen gebruiken hun eigen software en creëren hun eigen data, maar brengen die elk uur of zelfs elk kwartier over naar die database.

Door dit systeem kan elke afdeling reageren op een aanvraag vanuit de verkoop. Het magazijn kan bijvoorbeeld aangeven dat een bepaalde hoeveelheid aluminium of lak op het geplande productietijdstip niet op voorraad is. De afdeling inkoop kan de gewenste levertijd naar de klant afzetten tegen de aanwezige voorraad en de levertijd van de leverancier. De afdeling technical support kan een aanvraag blokkeren omdat de aangedragen oplossing niet geschikt is voor de toepassing.

Het volledig artikel vindt u in het februari 2018 nummer van Aandrijftechniek.