Compressoren gebaat bij onderhoud op afstand

onderhoud compressorenCompressoren zijn in het algemeen geen primair productiemiddel en dat vertaalt zich in de praktijk vaak naar weinig aandacht bij aanschaf, gebruik en onderhoud. Maar met name voor dat laatste biedt de moderne informatietechniek mogelijkheden om de total cost of ownership verlagen. Boge speelt hier met zijn moderne besturingen goed op in.

Het leveringsprogramma van Boge omvat zuiger-, schroef-, turbo- en scroll-compressoren. Elk type heeft zijn eigen karakteristieken qua drukbereik, capaciteit, luchtkwaliteit etcetera. Elke compressor wordt anders ingezet, maar je kunt niet zeggen dat bij een bepaald type een bepaald marktsegment hoort. Olievrije schroefcompressoren bijvoorbeeld worden verkocht aan ziekenhuizen, maar ook aan olieraffinaderijen en timmerfabrieken. In de praktijk hebben alle typen compressoren hun marktsegmenten en toepassingen wel gevonden.

Het paradepaardje is momenteel de HST olievrije turbocompressor, waar Boge een speciaal patent op heeft. Deze wordt vooral geleverd aan speciale segmenten waar hoge eisen worden gesteld, zoals procestechniek, spuiterijen en de medische industrie. Het prijsniveau van dit type is nu bijna gelijk aan die van een grote olie-geïnjecteerde schroefcompressor. Dat maakt hem voor klanten aantrekkelijker omdat ze geen problemen meer hebben met olie.

Onderhoud van compressoren

Bedrijven streven naar een maximale beschikbaarheid en minimale (liefst geen) ongeplande stilstand van hun machinepark. Tegelijkertijd willen ze ook geen onderhoud plegen dat niet noodzakelijk is. Concepten als preventive maintenance en predictive maintenance beginnen ook in de compressorwereld ingeburgerd te raken.

De moderne controllers maken het mogelijk om behalve op locatie ook op afstand naar de bedrijfstoestand van een compressor kijken. Zo heeft Boge twee HST turbocompressoren met remote control verkocht aan DAF. Een team in Bielefeld houdt de aangesloten compressoren 24/7 in de gaten. Als een machine uitvalt, gaat er direct een telefoontje naar de klant en indien nodig naar de monteur van de compressorleverancier. Maar er zijn ook genoeg situaties waarin de klant de storing zelf kan oplossen.

Niet alle klanten zijn bereid om externe partijen zoals toeleveranciers toegang te geven tot hun machine of netwerk. Klanten met PLC’s, Scada- en asset management systemen houden zelf hun apparatuur in de gaten en geven Boge doorgaans geen toegang tot die data. Maar veel klanten hebben geen technische dienst meer en ook geen kennis van compressoren. Dat is een reden dat steeds meer klanten de conditiebewaking en het onderhoud van hun compressoren bij de fabrikant neerleggen.

Het volledig verhaal vindt u in het novembernummer van Aandrijven & Besturen.