Nieuwe overslaghal voor Koopman Transmission

Nieuwe overslaghal Koopman TransmissionEind 2016 nam Koopman TransMission in Noordhorn (Gr.) een nieuwe overslaghal in gebruik. Dankzij de nieuwe hal en een nieuwe moderne shoe sorter kan het bedrijf met hetzelfde aantal mensen in minder tijd meer pakketten sorteren.

De e-commerce wereld kent veel jonge bedrijfjes zonder opslagruimte en transportcapaciteit. Logistiek is voor hen een last, terwijl het voor de Transmission groep de kernactiviteit is. In het warehouse van Koopman in Nordhorn liggen hun goederen op 2000 palletplaatsen. Verladers kunnen hun orders per telefoon doorgeven of direct in het computersysteem inloggen. Koopman TransMission haalt de goederen in de gewenste hoeveelheden uit het magazijn en zorgt voor etikettering, sortering en distributie.

Om de groei te kunnen opvangen, heeft de onderneming in 2016 een nieuwe overslaghal laten bouwen. Voor het sorteren koos het bedrijf voor een ‘shoe sorter’ van VanRiet. Op de baan kunnen producten met een lengte tot 1.80 m en een breedte van 0.80 m worden gemeten. Langere buitenmatige producten kunnen worden verdeeld over de verschillende uitsorteerbanen, maar worden niet gemeten. Andere buitenmatige producten worden afzonderlijk gesorteerd en met palletwagens of speciale kooien naar de inlaadplek voor distributie gebracht. Per uur kunnen zo’n 2000 pakketjes worden aangevoerd en gesorteerd.

Het volledig artikel verscheen in het aprilnummer van Logistiek Totaal.