Nieuwe deursystemen voor vrieshuis

Rite-Hite BarrierGliderBetrouwbaarheid, energetisch rendement en goede service staan hoog in het eisenpakket van een vrieshuis aan hun toeleveranciers. Coldstore Urk is al twintig jaar tevreden over de invulling hiervan door Rite-Hite.

Coldstore Urk beschikt op Urk over twee vrieshuizen met in totaal 28.000 palletplaatsen. Zo’n 95 % van de opgeslagen producten betreft vis en visproducten. Het restant bestaat uit ingevroren vlees en groente.

Deursystemen voor vrieshuis

Hoe goed een vrieshuis ook wordt geïsoleerd, laad- en losdeuren en vriesceldeuren zijn de zwakke plekken. Sinds 1995 is Rite-Hite de vaste leverancier van vriesceldeuren, industriedeuren, docking stations, levelers en dockverlichting. Ook de meest recente uitbreiding op Urk en het nieuwe vrieshuis op de Maasvlakte zijn voorzien van systemen van deze leverancier.

In 1995 had Rite-Hite met de Powr-Fold al de perfecte oplossing voor vriesceldeuren. Later is deze vervangen door de Iso-Tek en inmiddels is ook deze vriesceldeur opgevolgd, door de Barrier Glider. De laatste uitbreiding van de opslag van Coldstore Urk werd vorig jaar september in gebruik genomen. Rite-Hite leverde hiervoor vriesceldeuren, afdichtshelters, laadbruggen, dockbumpers, dokverlichting en sectionaaldeuren.

Het volledig artikel verscheen in het novembernummer van Logistiek Totaal.