Automatische valbeveiliging zonder PLC of IPC

Operators die boven op tankauto’s of -wagons moeten werken, doen dat graag veilig. Tevel heeft de zogeheten valbeveiliging van Kanon Loading Equipment geautomatiseerd. Er komt geen PLC of IPC aan te pas en alles werkt ook bij -40°C nog feilloos.

De valbeveiliging is een hekwerk dat vanaf een bordes wordt neergelaten boven op tankwagens. De operator kan veilig de bovenzijde van de tank betreden, de luiken van de vrachtwagen openen en de tank laden, lossen of bemonsteren.

De leuningen werden tot nu toe pneumatisch in de lengte van de vrachtwagen verplaatst, wat de aanwezigheid van perslucht noodzakelijk maakt. Dat is niet overal beschikbaar en bij buitenopstellingen is het gevaar van bevriezing en dus niet goed functioneren levensgroot. Om de lineaire verplaatsing van het beweegbare hek elektromechanisch te realiseren en te automatiseren, vond het bedrijf in Tevel de juiste partner.

Na de eerste opdracht begin 2016 is het ontwerp steeds weer verbeterd. De tot nu toe geleverde lineaire eenheden kunnen verplaatsingen tussen 2,5 m en 4 m aan, door kleine aanpassingen zijn verplaatsingen tot 7 m te realiseren. De valbeveiliging wordt op- en neergelaten met behulp van drukknoppen, relais, een hydraulisch aggregaat en een cilinder. De bediening van het hekwerk gebeurt met drukknoppen en ingebouwde logische functionaliteit in de frequentieregelaar.

Een van de eisen was, dat de valbeveiligingen ook bij -40°C nog betrouwbaar functioneren. Er zijn niet veel elektrische en mechanische componenten die bij deze temperatuur nog probleemloos functioneren. Een belangrijke overweging bij de keuze voor de elektrische aandrijvingen van Nord is, dat dit merk motoren levert die ook bij deze temperatuur nog functioneren.

Het volledig artikel is gepubliceerd in de mei 2017 editie van De Constructeur.